OPLEIDING FAMILIEOPSTELLINGEN

NAARDEN-VESTING

MODULE 1 (POWERSHIFT 1)
13/14 JANUARI 2024
MODULE 2 (BEGELEIDEN FAMILIEOPSTELLINGEN) START APRIL 2024

MELD JE AAN

 

ostuniwolkenzee

FAMILIEOPSTELLINGEN BEGELEIDEN VANUIT JE HART

UNIEK, DYNAMISCH EN VERDIEPEND

_________________

De opleiding familieopstellingen LEEF DE LIEFDE start met module 1. Je kunt op twee momenten starten: zaterdag/zondag 21/22 oktober 20023 (powershift 1) of zaterdag/zondag 13/14 januari (powershift 2).
Je leert het begeleiden van familieopstellingen vanaf de basis en vanuit je Hart. Module 1 en 2 samen bestaan uit 19 inspirerende dagen en 3 individuele sessies (Harderwijk).
Module 1: leef de liefde powershift, zie voor alle gedetailleerde informatie HIER!
Module 2: begeleiden van familieopstellingen, start APRIL 2024 (13 dagen).

De opleiding familieopstellingen is één geheel van systemisch werk, bewust-zijn, waarnemen, voelen, ervaren, intuïtieve ontwikkeling en healing. Verfrissend nieuw en veelzijdig in opzet, voorbij oude systemen en passend bij een nieuwe tijd: liefdevol, krachtig en verbindend. We komen samen in een kleine groep van maximaal 10 gelijkgestemde mensen in een vertrouwelijke sfeer en met ruim aandacht voor jouw eigen ontwikkeling en het leren waarnemen vanuit een verruimd perspectief. Life-changing voor jezelf, je naasten en iedereen die je ontmoet en hiermee van dienst kunt zijn. Deze combinatie van elementen maakt de opleiding uniek!

Jouw eigen groei, ontwikkeling en de heling van je familie- en energiesysteem, op meerdere lagen vanuit de verschillende disciplines waarmee we werken,
geven jou de kans om jezelf te bevrijden van wat in de weg staat van een vrij en gelukkig leven! En om vanuit je Hart, het stille centrum van niet-doen, opstellingen op een pure en liefdevolle wijze  te begeleiden.

De opleiding brengt jou de kennis en ervaring die nodig is om familieopstellingen te begeleiden vanuit rust en liefde èn de passie van de directe ervaring van je ware Zelf.
Vanuit dat gevoel en die authentieke positie kun je jezelf en anderen bevrijden van trauma en de beperkende patronen en dynamieken in (familie-) systemen èn in het eigen denken.
 

scroll-down

WIE BEN JIJ?

_________________

Je wil leren om familieopstellingen te begeleiden én je wil dat doen op jouw eigen unieke wijze, in je kracht en vanuit je Hart. Je wil jezelf verder ontwikkelen op het gebied van intuïtie en bewustzijn. Je vindt het fijn dat er ruimte en aandacht is voor jouw heelwordingsproces en dat er veel mogelijkheden zijn om te oefenen en te ervaren. Je zoekt een opleiding in een kleine vertrouwde groep waar naast een gedegen basis systemische theorie ook creatieve invulling is gegeven aan vernieuwing. Je houdt van een vertrouwde en mooie omgeving waarin je je vrij voelt om je open te stellen en je vrij en fijn te voelen.  

Als dit is wat je zoekt, dan sluit dat aan bij wat ik voel dat een opleiding mag betekenen in deze bijzondere tijd waarin we naar een nieuwe wereld toe bewegen. Ik geef aan de opleiding een heel eigen en liefdevolle touch. De opleiding is anders dan anders, door de verdeling in twee modules, elk met een unieke inhoud. Het is een veelzijdige dynamische opleiding die geschikt is voor iedereen die de waardevolle systemische kennis en ervaring wil inzetten voor zichzelf en mogelijk ook voor anderen. Ook als je op zoek zijn naar verdieping in en verbreding van je werk zul je met deze opleiding jouw hart op kunnen halen. Je hoeft geen ervaring te hebben met familieopstellingen, je leert de systemische theorie en het opstellen vanaf de basis.

Wat essentieel is, als mens en natuurlijk ook als familieopsteller, is dat je zelf bereid bent om je eigen thema's aan te kijken en te helen, want alleen dan ben jij vrij en ervaren om ook anderen hierin te begeleiden. Module 1 speelt hierin een belangrijke rol. Dankzij en geheel eigen aan systemisch werk, healing en de verruiming van je bewust-zijn, zullen tijdens de opleiding innerlijke processen op gang komen. Helend en precies wat nodig is op dat moment. Bealngrijk is jouw bereidheid en openheid om dit aan te gaan. Waar nodig zal ik je daarin vanzelfsprekend ondersteunen.

MELD JE AAN

 

meer

WIE BEN IK?

_________________

 

claudiazwedenvierkant

 

Ik ben een mens met een grote LIEFDE voor mens, dier en natuur, moeder van een zoon van 22 jaar en healer, opsteller, counselor en trainer. Ik ben ook de gelukkige metgezel van mijn twee paarden, vier katten en acht kwartels. Ik hou van wandelen, lezen, sauna en moestuinieren.
Mijn PASSIE voor systemisch werk begon in 2012 toen ik onverwachts representant was in een familieopstelling en dit als wonderbaarlijk helend ervaarde. Dit leidde mij naar de opleiding ‘Systemische coaching met paarden’ en vervolgens de opleidingen ‘Familie- en organisatie opstellingen’ bij Elmer Hendrix (IVSW). Sinds 2015 begeleid ik FAMILIEOPSTELLINGEN en wat later ook OPLEIDINGEN en trainingen op het gebied van systemisch werk en BEWUSTZIJN.
De opleiding Geestelijke Heelkunde bij Heremitage, waar ik een zeer complete en diepgaande energetische healingmethode leerde, is een voor mij verrassende en duidelijk voorbestemde ontwikkeling geweest in mijn leven naar het werk als HEALER en daarmee ook een verdieping in de systemische opstellingen zoals ik die begeleid.
Andere opleidingen die ik volgde in de afgelopen 25 jaar zijn: intuïtieve ontwikkeling, healing, reading, yoga, mediumschap, reiki, MEDITATIE, lifestyle-coaching en brainmanagement mental wellness.
Dankzij meditatie, verdieping in het non-dualisme (Vedanta: de mens is in essentie een goddelijk wezen en het doel van het leven is deze essentie ervaren) en toewijding aan het directe pad besef ik wie ik ben.
Ik combineer dit alles met een kleurrijke levenservaring, er is weinig dat ik niet direct of indirect heb meegemaakt. Alles wat ik doe, doe ik op een gepassioneerde, liefdevolle en intuïtieve wijze. Mogen bijdragen aan het welzijn en de spirituele groei van mens en dier en de wereld mooier en lichter maken, is waarom ik hier ben.

 

scroll-down

 

SAMEN ERVAREN, ONTWIKKELEN en GENIETEN

_________________

vrouwenopstellingenvierkant

moojifavorite22

moederdochter2

 

scroll-down

 

INHOUD OPLEIDING BEWUST OPSTELLEN

_________________

 • Systemische theorie gebaseerd op het gedachtengoed van Bert Hellinger, grondlegger van het systemisch werk: familieopstellingen, systemen, de drie gewetens, dynamieken, interventies, systemische zinnen, het genogram.
 • Leren werken met verschillende vormen en representanten: in groepen en individueel, met mensen of vloerankers, in de mind, tafelopstellingen (met poppetjes en kristallen), familieopstellingen met paarden en in de natuur met bomen etc.
 • Oefeningen en uitgebreide nabespreking daarvan waarin je leert: toepassen van de theorie, systemische wijze van vragen stellen en kijken (fenomenologisch waarnemen), vergroten van je systemische sensitiviteit.
 • Veel opstellingen doen en ervaren, leren begeleiden, vaardigheden opbouwen en zelfvertrouwen opbouwen.
 • Het oefenen en opstellen doen we in de groep onderling en we werken veel met gastcliënten, die door de deelnemers zelf uitgenodigd kunnen worden.
 • Filosofie, kosmologie en meditaties om je bewustzijn te verruimen, bewust leren waarnemen vanuit je Essentie (Wie ben jij? Vanuit welke ‘positie’ neem jij waar?). Gebaseerd op de oude Indiase Vedanta traditie. Vedanta gaat er van uit dat de mens in essentie goddelijk is en dat het doel van ons leven is om deze essentie te ervaren.
 • Oefeningen en meditaties gericht op het vergroten van je lichaamsbewustzijn en je intuïtieve waarnemingsvermogen.
 • Een dagworkshop "Gronden en grenzen" van Ella van Buren van Helend Bewegen maakt deel uit van de opleiding.
 • De vertrouwde setting van de groep is uitnodigend om zelf je eigen innerlijke processen aan te gaan en blokkades te helen om jezelf vrij te maken, wat nodig is om zuiver waar te nemen en oordeelloos te kunnen zijn naar jezelf en anderen.
 • De opleiding is een innerlijke reis voor jezelf, een geweldige mogelijkheid om een prachtig ambacht te leren, of je dat nu alleen voor je eigen ontwikkeling en jouw familiesysteem doet of dat je daadwerkelijk opstellingen wil gaan begeleiden.
 • Na succesvol afonden van de opleiding ontvang je een certificaat.

 

ostunibomenzonsondergang

PRAKTISCHE INFORMATIE

_________________

DATUM EN TIJD

 • De opleiding familieopstellingen 2023/2024 bestaat uit 2 modules.
 • Data module 1 leef de liefde powershift: 
  ZATERDAG/ZONDAG 21/22 OKTOBER, ZATERDAG/ZONDAG 11/12 NOVEMBER, VRIJDAG/ZATERDAG 15/16 DECEMBER 2023
  of
  ZATERDAG/ZONDAG 13/14 JANUARI, ZATERDAG/ZONDAG 10/11 FEBRUARI, VRIJDAG/ZATERDAG 8/9 MAART 2024
 • De leef de liefde powershift is voor iedereen toegankelijk en ook als een losse module te volgen!
 • Data module 2 begeleiden van familieopstellingen: vanaf februari 2024, data volgen.
 • Lesdag is van 10.00 - 18.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur. We serveren een biologische lunch op locatie.
 • Intervisie bijeenkomsten organiseren deelnemers onderling tussen de lessen door om veel te kunnen oefenen, ervaren en doen.

GROEP

 • De opleidingsgroep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers.
 • Dankzij de kleine groep is er maximale mogelijkheid om te leren en ervaren en er is ruime aandacht voor ieders proces.

 KOSTEN

 • € 3.333,00 (excl 21% btw) inclusief biologische koffie, thee en lekkers tussendoor.
 • Vroegboekkorting van € 250,00 als je je aanmeldt vóór 1 oktober 2023.
 • Lunch is bij de prijs inbegrepen, we serveren op de locatie een heerlijke biologische vegetarische lunch.
 • Inschrijfgeld € 300,00, te betalen binnen 14 dagen na inschrijving en ontvangst van de factuur.
 • Betaling van het inschrijfgeld stelt jouw deelname garant. 
 • Het overige opleidingsgeld betaal je uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de opleiding.
 • Betalingsregeling is in overleg mogelijk.

EXTRA'S

 • Gratis deelname als representant aan de workshops familieopstellingen liefde-leven-leiderschap.
 • Lesboek voor module 2, de theoretische basis voor het begeleiden van familieopstellingen.

INTAKEGESPREK

 • Na je aanmelding ontvang je van mij bevestiging en een uitnodiging voor een online intakegesprek.
 • Tijdens het intakegesprek kunnen we kennis maken en samen kijken of de opleiding bij jou past.
 • Na het intakegesprek en de betaling van het inschrijfgeld is je inschrijving voor de opleiding definitief.

LITERATUUR en STUDIEBELASTING

 • Ik ga ervan uit dat je de volgende boeken tijdens de opleiding leest:
 • Bert Hellinger, grondlegger van het systemisch werk: 'De verborgen dynamiek van familiebanden'.
 • Elmer Hendrix, IVSW (o.a. bij Elmer heeft Claudia haar opleidingen genoten): 'Zinnen die de ziel raken' en 'Tao en de kunst van familieopstellingen'.
 • Anodea Judith: 'Chakra psychologie'.
 • De studiebelasting is naast de lesdagen ongeveer 6 uur per week, bestaande uit intervisie bijeenkomsten, het lesmateriaal en de literatuur.
 • Tijdens de opleiding verwijs ik regelmatig naar engelstalige teksten en video's als extra lesmateriaal.

LITERATUURLIJST

LOCATIE

 • De opleiding geef ik op de prachtig ingerichte en sfeervolle locatie VILA VERDE in Naarden-Vesting.
 • Adres: Kooltjesbuurt 13, 1411 RZ Naarden.
 • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur en in de nabije omgeving.
vilaverde1vilaverde2vilaverde3

 

MELD JE AAN!